Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Zaal D’Havé wordt (tijdelijk) klaslokaal

Voor de directies en leerkrachten was het de afgelopen weken puzzelen geblazen. De voorwaarden die de scholen kregen opgelegd om les te kunnen geven veranderden zo snel dat de scholen het tempo niet konden bijhouden. Om alle leerlingen naar school te kunnen laten komen wijkt de VBS De Papaver met een klas tijdelijk uit naar de zaal D’Havé.

Minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA), de regering en de Nationale Veiligheidsraad hebben de afgelopen weken de directie en leerkrachten van verschillende scholen tot wanhoop gedreven.

Eerst moest er met in acht name van de coronamaatregelen een plan uitgewerkt worden om gedurende een aantal dagen per week les te kunnen geven aan de leerlingen van het 1ste, 2de en 6de leerjaar.
Daarnaast moest ook nog ingestaan worden voor een noodopvang voor de leerlingen wiens ouders geen opvang hadden kunnen vinden.

Die regeling was nog in haar rodageperiode toen de scholen al de opdracht kregen om plannen uit de werken om de kleuters naar school te laten komen en ook aan de andere klassen les te kunnen geven.

Open brief
Enthousiast gingen de directies en leerkrachten aan de slag om te overleggen en nieuwe plannen uit te werken.

De meeste scholen waren al ver gevorderd met hun nieuwe plannen toen er deze week nieuwe onderrichtingen kwamen, waardoor de scholen hun plannen opnieuw moesten aanpassen.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat een directeur van een VBS een Open brief in De Morgen liet verschijnen. In die brief schreef hij naar de minister van onderwijs en de verantwoordelijken van de onderwijskoepels dat zij de directies en de leerkrachten niet ernstig namen en hen steeds als laatste inlichten over wijzigingen die zij binnen de kortste keren in praktijk moeten omzetten.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten