Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Wordt gezin met zes kinderen dakloos in november?

Als Karoline Vyncke en haar echtgenoot Tim Baert tegen 1 november geen betaalbare en passende woning voor hun gezin vinden, dreigt voor hen en voor hun zes kinderen dakloosheid.

Voor Karoline Vyncke en haar echtgenoot Tim Baert zijn het stresserende tijden: omdat de kerkraad van Maldegem hun huurwoning in de Noordstraat 8 verkoopt moeten zij er tegen het einde van de maand oktober uit zijn.

Hun zoektocht binnen en buiten Maldegem naar een passende en betaalbare woning bleef tot op heden zonder succes. In zijn mails laat de kerkraad er geen twijfel over bestaan dat er geen ruimte is om uitstel te krijgen.

“Sinds 1 november 2016 wonen wij in de Noordstraat, een woning die wij huren aan de kerkraad van Maldegem. Het was voor ons gezin een ideale woning.

Wij hadden een huurcontract voor drie jaar. Met de komst van de nieuwe pastoor en de nieuwe kerkraad moest er ook een nieuw huurcontract worden opgemaakt. Wij kregen een huurcontract voor een jaar.

Toen de kerkraad een aantal van zijn eigendommen verkocht vreesden wij ervoor dat ook onze woning zou verkocht worden. Wij werden door de kerkraad gerustgesteld dat wij ons geen zorgen hoefden te maken omdat er aan onze woning nog niet veel kosten waren.

Groot was dan ook onze verbazing toen wij in juli een aangetekende brief kregen die de verkoop van onze huurwoning aankondigde en ons liet weten dat wij tegen eind oktober de woning moeten verlaten.

Wij zijn onmiddellijk op zoek gegaan naar een nieuwe huurwoning die voor ons betaalbaar is. Bij het OCMW kan men getuigen dat wij al verschillende panden binnen en buiten Maldegem bezocht hebben, maar dat wij nog steeds geen woning vonden.

Toen ik de voorzitter van de kerkraad liet weten dat het moeilijk was om iets te vinden, verwees zij mij naar “de instanties”.

Het OCMW heeft enkel woningen voor noodopvang. Het huurcafé waar ze naar verwees helpt mensen die zelf moeilijk een huurwoning kunnen zoeken. Wij schuimen zelf de huurmarkt af.

Nu aankloppen bij de sociale bouwmaatschappijen levert ook niets op: die hebben zelf al lange wachtrijen. Hoewel wij steeds een negatief antwoord krijgen blijven wij verder zoeken. Wat er moet gebeuren als wij op 31 oktober niets hebben gevonden weet ik niet”, deed Karoline haar verhaal.

Reactie
Wij namen ook contact op met de voorzitter van de kerkraad en met pastoor Luc Mertens. Zij wensten echter momenteel niet te reageren.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten