Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Winterkermis aan Den Hoogen Pad

De kermisattracties voor de winterkermis komen dit jaar in de omgeving van Den Hoogen Pad te staan.

Nadat Adegem het zonder zomerkermis moest stellen kan het nu van zaterdag 10 tot en met maandag 12 oktober zijn winterkermis vieren. Het schepencollege heeft gewacht tot na de kermis van Maldegem centrum om het licht op groen te zetten voor Adegem kermis.

“Wij hebben met schepen van Feestelijkheden Peter Van Hecke (Open VLD) rond de tafel gezeten en zijn overeengekomen om met de kermisattracties uit te wijken naar de omgeving van Den Hoogen Pad. Daar kunnen wij een coronaveilige kermis organiseren.

Op zaterdag en zondag begint de kermis om 14 uur en op maandag om 16 uur. Het enige evenement buiten de kermisattracties is op maandag om 10 uur de dienst voor de overledenen in de Heilige Adrianuskerk”, kondigde David Storm, voorzitter van het Adegems feestcomité aan.

De kermisattracties zullen op een afgesloten site met een afgelijnd wandeltraject worden opgesteld. Wie de site betreedt moet een mondmasker aan hebben en moet zijn handen ontsmetten. Omdat er maximum 400 mensen op de kermissite mogen aanwezig zijn zullen er op de drukste momenten tellingen gebeuren.

Het feestcomité kijkt ook al uit naar zaterdag 24 oktober, dan organiseert het een opkuisactie in een gedeelte van de Kruipuit. 

Voorzitter David Storm vreest dat de dansnamiddag die voorzien is voor zondag 6 december niet zal mogen doorgaan, gezien de evolutie van de coronacrisis.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten