Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Wij houden ons kranig tijdens de coronacrisis

In het WZC Warmhof slaagt men er nog altijd in om het coronavirus buiten te houden.

Het coronavirus bepaalt al meer dan 100 dagen ons leven en dat laat zijn sporen na. Vooral de beperkte bewegingsvrijheid en het samenscholingsverbod beginnen bij een deel van de bevolking door te wegen.

In onze gemeente werden sedert 13 maart 80 inbreuken tegen deze regels vastgesteld. Bijna de helft (35) van die inbreuken werden door de politie in de week van Pasen vastgesteld.

Ondanks die inbreuken is burgemeester Bart Van Hulle best tevreden met de manier waarop de inwoners van Maldegem zich in deze moeilijke periode gedragen.

“Er waren vóór de Coronacrisis al een aantal jongeren die zich al moeilijk aan de regels konden houden. Ook de coronaregels zijn aan hen blijkbaar niet besteed. Wij zullen extra inspanningen moeten doen om ook hen in de pas te laten lopen”, legde de burgemeester uit.

De laatste dagen werd ook vastgesteld dat er ‘s avonds meer autoverkeer is. Dat zou er kunnen op wijzen dat na 20 uur meer mensen hun vrienden of familie opzoeken. Ook dat extra verkeer zal in de toekomst in de gaten worden gehouden.

Besmettingen
Burgemeester Van Hulle had goed nieuws over de WZC’ s Warmhof en Tilia. Tot op heden zijn beide instellingen er in geslaagd om het Coronavirus buiten te houden. In de gebouwen van beide instellingen werden de nodige voorzorgsmaatregels getroffen om, mochten er zich besmettingen voordoen, onmiddellijk in te grijpen.

Tijdens de bijeenkomst van de nationale veiligheidsraad werden enkele aanpassingen aan de coronamaatregelen doorgevoerd. De belangrijkste regels blijven onveranderd en daar zal ook in Maldegem verder op worden gecontroleerd.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten