Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Wie wordt mooimaker in zijn eigen omgeving ?

Met een opkuisactie en de mascottes van de vzw Mooimakers organiseerde het schepencollege een oproep voor mooimakers in onze gemeente.

Schepen Rudi De Smet (N-VA) en enkele van zijn collega’s liepen maandagvoormiddag in de kijker met een opruimactie in en rond de markt. Om nog meer aandacht te trekken had omgevingsambtenaar Laetitia Goethals de mascottes van de vzw Mooimakers naar Maldegem uitgenodigd.

“Als gemeente doen wij inspanningen om het zwerfvuil en sluikstorten tegen te gaan. Dat zwerfvuil en het sluikstorten zijn een plaag van onze moderne maatschappij. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die zich tegen deze plaag verzetten en die er via mooimakers iets willen aan doen.

Die mooimakers kuisen tijdens een wandeling door hun buurt zelf het zwerfvuil op of melden zwerfvuil of sluikstorten aan de bevoegde diensten. Wij willen het systeem van mooimakers ook in Maldegem lanceren”, legde schepen De Smet op het einde van de actie uit.

Wie zich in onze gemeente als mooimaker bij www.mooimakers.be aanmeldt,  kan bij de dienst omgeving van de gemeente het nodige materiaal afhalen om zwerfvuil op te kuisen. Ook verenigingen die zich inzetten tegen zwerfvuil en sluikstorten kunnen via de vzw en de gemeente een financieel steuntje verdienen.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten