Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Voorlopig enkel eucharistievieringen in de St. Barbarakerk

Door de coronacrisis waren tot nu toe in alle kerken en moskeeën de erediensten -behalve begravingen- verboden. Daar is nu verandering in gekomen: er mogen nu wel erediensten worden georganiseerd, met beperkte aanwezigheid van mensen.

Volgens de berekeningen (10m² per persoon) mogen er in de St. Barbarakerk 85 mensen aanwezig zijn bij een eucharistieviering. Hoeveel mensen er in de andere kerken van onze parochie een eucharistieviering mogen bijwonen moet nog worden berekend.

Pastoor Luc Mertens en de parochieploeg hebben alle voorbereidingen getroffen om in de St. Barbarakerk al eucharistievieringen te laten doorgaan. Die eucharistievieringen gaan door op zaterdag om 18u30 en op zondag om 10u30. Aan de gelovigen wordt gevraagd om de richtlijnen op te volgen die aangegeven worden.

Die regeling geldt voorlopig tot eind juni. Ondertussen wordt nagegaan op welke manier er in de andere kerken van de parochie eucharistievieringen kunnen georganiseerd worden. Voorlopig worden er ook nog geen doopplechtigheden georganiseerd.

Deel dit artikel via :

1 reactie op “Voorlopig enkel eucharistievieringen in de St. Barbarakerk

  1. SAVAT ALEX
    17 juni 2020 om 12:21

    Zouden de orgelconcerten op maandagvoormiddag tijdens juli en augustus doorgaan?