Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Voor Nicole De Witte begon op 1 mei een lange vakantie

Begeleid door haar collega’s en onder applaus van de leerlingen van de VBS de Ark uit de Zwarte Zusterlaan fietste Nicole vrijdag voor de laatste maal naar haar werk.

Voor de zestigjarige Nicole De Witte uit de Aardenburgkalseide in Maldegem was het op vrijdag 30 april haar laatste werkdag als administratieve duivel-doet-al van de VBS De Ark in de Zwarte Zusterslaan in Maldegem: op 1 mei begon voor haar de eeuwigdurende vakantie.

Voor haar laatste werkdag mocht Nicole tot 9 uur thuisblijven om met haar echtgenoot Eric De Baere te genieten van het luxe ontbijt dat haar door de school werd aangeboden.

Zoals steeds maakte Nicole ook vrijdag haar verplaatsing naar de school per fiets. Groot was haar verwondering toen na enkele honderden meters al een eerste collega zich fietsend bij haar aansloot.

Later sloten zich nog enkele collega’s aan bij de groeiende groep en zoals het in Maldegem bij een wielerwedstrijd de gewoonte is werd de groep ook begeleid door een microwagen.

Ondertussen hadden alle leerlingen van De Ark zich in de laatste honderd meters die Nicole moest afleggen in klasverband opgesteld om Nicole aan te moedigen bij haar laatste fietstocht voor haar pensioen.

Studeren
Eens het ganse gezelschap op de speelplaats was aangekomen schetste directeur Karim Hermie de loopbaan en de verdiensten van Nicole, die eigenlijk een afscheid in stilte gevraagd had maar wel aangenaam verrast was door de manier waarop de school in coronatijden van haar afscheid nam.

“Voor ik hier op 1 september 2003 als administratief bediende begon had ik er al een lange loopbaan bij Nonkels Natuurbrood en een kortere periode in het Maldegems Snoepcenter opzitten.

Aanvankelijk zorgde ik ervoor dat in de school administratief alles vlot verliep. Later werd ik ook bij de boekhouding van de school ingeschakeld. Daarvoor ben ik op een iets oudere leeftijd opnieuw beginnen studeren.

Ik heb hier 18 mooie jaren beleefd en veel vrienden gemaakt. Nu ga ik samen met mijn echtgenoot van onze vrije tijd genieten. Onze fietsen staan in orde en van zodra het kan zal er ook tijd zijn voor een reisje”, vertelde Nicole voor ze zich voor haar laatste werkdag terugtrok in haar kantoor.

Deel dit artikel via :

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + 11 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.