Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Vijf coronabesmettingen in één gezin

Met zijn 21 coronabesmettingen heeft Maldegem de alarmdrempel van 20 besmettingen overschreden. “De overschrijding van de alarmdrempel is er gekomen doordat de afgelopen dagen in één en hetzelfde gezin in het centrum van Maldegem vijf besmettingen werden vastgesteld.

Dankzij de goede samenwerking tussen de Maldegemse huisartsen, ons eigen contactcontrolesysteem en het Agentschap Zorg en Gezondheid konden wij snel het besmette gezin monitoren en begeleiden. Daarmee hopen wij te voorkomen dat de coronabesmetting uitbreiding neemt in onze gemeente”, legde burgemeester Bart Van Hulle uit.

Omdat de vijf besmettingen in hetzelfde gezin voorkomen en Maldegem daardoor de alarmdrempel overschreed is de gemeente niet van plan om onmiddellijk extra maatregelen te nemen.

“Mocht de komende dagen blijken dat er nog besmettingen bijkomen in de gemeenten dan hebben wij een aantal extra maatregelen klaar”, gaf burgemeester Van Hulle nog mee.

Deel dit artikel via :

1 reactie op “Vijf coronabesmettingen in één gezin

  1. Etienne Notteboom
    9 augustus 2020 om 10:02

    Misschien voor de duidelijkheid meegeven: het cijfer 21 slaat op een verrekening. Het gaat dus niet om 21 effectieve besmettingen, maar om 21 per 100 000 inwoners.
    (bron: vrt.be)