Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Verstraete IML schenkt 20 laptops aan het project “AanZet”

Met het schenken van 20 laptops zorgt Verstraete IML voor een extra ondersteuning van het project AanZet, dat vorig jaar door de gemeente is opgestart. Met dat project wil de gemeente samen met bedrijven, organisaties en particulieren jongeren uit kansarme gezinnen ondersteunen bij hun opvoeding en opleiding.

De firma Verstraete IML was niet alleen het eerste bedrijf dat zich achter het project schaarde, het nam ook het peterschap van het project op zich. Voor dat project werd reeds 43.000 euro bijeengebracht en al 180 kinderen werden door AanZet financieel geadopteerd.

De schenking van maandag past volledig in de duurzaamheidsvisie van Verstraete IML, waarvan investeren in het welzijn van het personeel en de buurt een van de pijlers is. “Als bedrijf zijn wij van oordeel dat wij meer kunnen doen dan het project alleen financieel te steunen. De coronacrisis heeft nog duidelijker aangetoond hoe belangrijk het is dat jongeren over de moderne communicatiemiddelen kunnen beschikken.

Voor kansarme gezinnen is het onmogelijk om die aan te kopen, daarom hebben wij als bedrijf beslist om 20 van onze laptops te schenken aan AanZet. De verantwoordelijken van het project kunnen ervoor zorgen dat de laptops terecht komen bij de juiste jongeren die ze nodig hebben”, vertelde Peter Grugeon, managing director van Verstraete IML maandagmiddag tijdens de overhandiging van de 20 laptops.

Net als managing director Grugeon hopen ook de verantwoordelijken van het Project AanZet dat de schenking van Verstraete IML navolging vindt. Uit de contacten met de jongeren is gebleken hoe nu vooral tijdens deze coronacrisis het kunnen beschikken over een laptop zeer belangrijk is.

Er zijn veel gezinnen in onze gemeente waarvoor de aankoop van dergelijke apparatuur een onmogelijke investering is. De 20 laptops zullen dan ook snel hun weg vinden naar jongeren die er echt nood aan hebben.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten