Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Veilig terug naar school

Door een affiche met de slogan “Veilig naar school” wordt afgedekt dat dit hier vroeger een gemeenteschool was.

Voor de kleuters en de leerlingen van het lager onderwijs begon afgelopen dinsdag het nieuwe schooljaar. Alle scholen hebben er alles aan gedaan om hun school coronaveilig te maken.

Een paar weken voor het begin van het schooljaar legden de regering en de veiligheidsraad plots extra aandacht op de verluchting in de klaslokalen. Voor de scholen met nieuwbouw is verluchting geen groot probleem. Scholen die in oudere gebouwen zijn gehuisvest hebben meer problemen.

De deuren en vensters opzetten, zoals de minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA) als raad gaf, gaat maar op als de weersomstandigheden het toelaten. Wat die scholen moeten doen als het buiten vriest of stormt heeft de minister er niet bij gezegd.

De grootste verandering was er bij de school op de Kruipuit: dat is niet langer een gemeenteschool maar een school van het Gemeenschapsonderwijs.

Voor de leerlingen en hun ouders veranderde er niets, maar omdat de gemeente alles wat van haar was tijdens de vakantie had weggehaald, moest de directie van de school op de Kruipuit vooral aankopen doen om een vlotte werking van de school te verzekeren.

Ook bij de VBS De Papaver in Adegem Dorp verliep het begin van het nieuwe schooljaar bijna vlekkeloos. Met het nieuwe wandelpad aan de achterzijde van de school is het voor de leerlingen die deze in- en uitgang moeten gebruiken een stuk veiliger geworden. Directeur Annelies Lammertyn was vooral tevreden over de manier waarop de ouders hun kinderen met de auto komen brengen en ophalen.

Nieuwe directeur

Katrien Mortier is de nieuwe directeur van de kleuterafdeling en het 1ste, 2de en 3de leerjaar van De Ark in Maldegem.

Voor Katrien Mortier begon het nieuwe schooljaar met een nieuwe uitdaging: nadat zij gedurende 13 jaar in Brugge voor de klas had gestaan en mee had gewerkt aan de beleidsplanning van de school is zij nu de nieuwe directeur van de onderbouw van de Maricolen op de markt in Maldegem.

De Ark Middelburg wil letterlijk en figuurlijk een kleurrijk schooljaar beleven. Op de speelplaats zijn de kleuren al te zien. De juffen willen de kleuters en leerlingen laten zien dat het leven ook in tijden van het coronavirus mooi kan zijn.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten