Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

VBS De Papaver werkt met dagopdrachten

Aan de woning van juffrouw Petra is te zien hoe goed de kinderen hun dagopdrachten uitvoeren. Leerlingen van VBS de Papaver kunnen op twee locaties hun opdracht van de dag ophalen.

Hoe langer de scholen gesloten blijven hoe moeilijker het wordt voor de kinderen om hun zee van vrije tijd zinvol in te vullen. Op hun vaste vrijetijdspelletjes raken ze uitgekeken en het is ook niet de bedoeling dat ze met de educatieve prikkels die ze van de school krijgen hun ganse dag vullen.

Om voor extra animatie en tijdverdrijf te zorgen is VBS de Papaver voor zijn leerlingen met “De opdracht van de dag” gestart. De leerlingen kunnen te voet of met de fiets, al dan niet samen met hun ouders, de opdracht van de dag ophalen die de school voor hen bedacht heeft. Zij kunnen die opdracht alleen of met hun ouders uitvoeren. Via films en foto’s kunnen ze aan de leerkrachten en de directie van de school laten zien hoe goed zij hun opdracht hebben uitgevoerd.

“Maak een mandala met materiaal uit de natuur”, “Een hindernissenparcours binnen of buiten” en “Pimp een tak” waren enkele van de dagopdrachten die de kinderen de afgelopen dagen te verwerken kregen.

Succes
De opdracht van de dag is volgens directeur Annelies Lammertyn een groter succes geworden dan verwacht. Het was aanvankelijk de bedoeling dat de opdrachten zouden afgehaald worden aan de woning van juffrouw Petra in de Verbranden Bos. Er kwamen echter zoveel deelnemers op de opdrachten af dat het te druk werd in de Verbranden Bos. Daarom werd nog een tweede afhaalpunt in de Ringbaan geopend. Het resultaat van de opdrachten is te zien op tekeningen en foto’s aan de woning van juffrouw Petra.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten