Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Ukkie Pukkie ging geruisloos over in de Duinhuisjes

Sedert begin april behoort de gemeentelijke kinderopvangdienst Ukkie Pukkie tot het verleden: de dienst maakt nu deel uit van de vzw “De Duinhuisjes” uit Knokke-Heist.

Vorig jaar was er veel deining toen bekend raakte dat de gemeente op zoek ging naar een overnemer voor de gemeentelijke kinderopvang Ukkie Pukkie, met vestigingen in Adegem, Kleit en Maldegem. Op 1 april 2021 was het dan zover: de Maldegemse kinderopvang werd overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Dat gebeurde zonder dat daar veel ruchtbaarheid werd aan gegeven.

Tevreden
Schepen Nicole Maenhout blikt tevreden terug op de afhandeling van het dossier Ukkie Pukkie: “Tijdens de onderhandelingen hebben wij altijd gehandeld in het belang van het personeel, de kinderen en de ouders. Dat ook het personeel tevreden is met de overgang blijkt uit het feit dat -op één werkneemster na- iedereen mee gestapt is in de overgang. Die ene werkneemster heeft besloten haar eigen zelfstandige kinderopvang te organiseren.

Alle personeelsleden hebben over hun eigen dienstregeling kunnen onderhandelen. De mensen die bij ons met een contract van beperkte duur werkten kregen bij de overgang een contract van onbeperkte duur. Voor de ouders en de kinderen verandert er weinig of niets. De dienst is dagelijks wel een halfuur langer open”, legde schepen Maenhout uit.

Kerntaken
Valerie Taeldeman (CD&V) betreurt dat het organiseren van onderwijs en het zorgen voor kinderopvang door de huidige meerderheid niet langer als kerntaken worden aanzien. Het afstoten van de school op de Kruipuit en van de kinderopvang vinden zij en haar partij een verlies voor het imago van de gemeente. Zij is er wel van overtuigd dat Ukkie Pukkie onder de vleugels van een betrouwbare organisatie is terechtgekomen.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten