Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Ukkie Pukkie Adegem verhuist niet naar de Zandakkers

Ukkie Pukkie blijft in Adegem Dorp. De eerste verdieping wordt gesloten en er komen twee woonunits bij het gebouw.

Het stormde toen schepen Nicole Maenhout (N-VA) tijdens de gemeenteraadszitting van januari bevestigde dat Ukkie Pukkie Adegem in Adegem Dorp om veiligheidsredenen zou gesloten worden en een nieuw onderkomen zou krijgen in de Zandloper op de Zandakkers. Die verhuis zou gevolgen hebben voor de organisaties die nu in het gebouw op de Zandakkers hun thuisbasis hebben.

De storm is ondertussen gaan liggen. Het schepencollege heeft immers voor een andere oplossing gekozen. Ukkie Pukkie blijft in Adegem Dorp.

Vooral het negatief veiligheidsverslag had er voor gezorgd dat het schepencollege dringend op zoek ging naar een nieuw onderkomen voor Ukkie Pukkie Adegem. Nadat ze eerst een oplossing hadden gezocht bij de opvang zelf en daarna bij en in de omgeving van Den Hoogen Pad, besliste het schepencollege dat Ukkie Pukkie zou verhuizen naar de Zandloper op de Zandakkers.

Daarvoor moesten ingrijpende verbouwingen aan het gebouw gebeuren. De buitenschoolse opvang die nu in de Zandloper op het gelijkvloers zit, zou moeten verhuizen naar de eerste verdieping. Het buurtcomité van de Zandring zou geen gebruik meer kunnen maken van de lokalen op de Zandakkers. Het ergst werd de fanfare VVA getroffen. Die kon, hoewel ze pas een huurcontract had afgesloten met de gemeente, daar niet blijven. Het schepencollege beloofde dat zij voor iedereen een passende oplossing zou vinden.

NIEUWE BESLISSING

Het bestuur van de VVA had het schepencollege naar het lokaal op de Zandakkers uitgenodigd om tot een vergelijk te komen maar het schepencollege antwoordde met een uitnodiging voor een vergadering volgende donderdag in het gemeentehuis. Het was voor het bestuur van de VVA duidelijk dat er voor hen nog altijd geen alternatief was.

Zo onverwacht dat het nieuws was gekomen dat ze moesten verhuizen, zo onverwacht kwam vrijdagvoormiddag het telefoontje bij de VVA dat het schepencollege een andere beslissing genomen had en de VVA op de Zandakkers mocht blijven. Ook de andere verenigingen kunnen verder gebruik maken van de accommodatie.

SNELLERE OPLOSSING

In een persbericht bevestigde het schepencollege zijn nieuwe beslissing. “In het belang van de veiligheid hebben wij voor deze nieuwe beslissing gekozen. De verbouwingen aan de Zandloper zouden tot na de grote vakantie duren. Wij gaan de eerste verdieping van Ukkie Pukkie in Adegem Dorp sluiten.

Bij het gebouw komen er twee woonunits (als vervanging voor de eerste verdieping) die met een sas met het gebouw verbonden worden zodat er maar een ingang blijft. Die werken zouden binnen de drie maanden klaar kunnen zijn” gaf schepen Maenhout in een korte reactie mee.

Schepen Maenhout bevestigde ook nog dat dit een definitieve oplossing is voor Ukkie Pukkie Adegem. Zij had ook goed nieuws voor alle verenigingen die momenteel gebruikmaken van de gebouwen op de Zandakkers. Die kunnen verder doen alsof er niets is gebeurd.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten