Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

‘t Was stil in Maldegem

Zondagnamiddag stonden in de Nieuwstraat slechts twee, en op de markt een enkele auto geparkeerd.

Nu de horecazaken hun deuren hebben moeten sluiten, alle in- en outdoorevenementen werden verboden en ook de grotere verplaatsingen aan banden werden gelegd is ons sociaal leven grotendeels stilgevallen.

De mensen zijn duidelijk nog aan het zoeken hoe ze hun vrije tijd nu moeten invullen. Vorige week hadden de meeste mensen het nog niet gevonden.

Tijdens onze wandeling door het centrum van Maldegem hadden wij meer wandelaars en fietsers verwacht dan wij zagen. De meeste wandelaars die we tegenkwamen waren mensen die anders ook graag op zondag eens door het centrum wandelen.

Voor ouders met kinderen was het Sint-Annapark een ideale plaats om  te komen spelen.

Ook de vaste parkwandelaars waren verwonderd dat er maar zo weinig mensen in het park liepen. Het drukst was het in de hondenlosloopweide: die was de ganse namiddag gezellig druk bezocht. Daar trokken de honden zich, in tegenstelling met hun baasjes, niets aan van het coronavirus.

Maandagvoormiddag hebben de mensen nog eens kunnen genieten van hun wekelijkse markt. Door de nieuwe maatregelen zal het marktplein de komende weken op maandagvoormiddag leeg zijn.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten