Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Subsidies worden vervroegd uitbetaald

Het gezamenlijk protest van de adviesraden heeft resultaat opgeleverd: het schepencollege wil overleg plegen met de adviesraden over de verdeling van het geld van het Vlaams noodfonds.

Terwijl de meerderheid (Open VLD, N-VA en De Merlaan) tijdens de gemeenteraadszitting van woensdagavond een voorstel wegstemde van CD&V en Groen, om een reglement op te maken voor de verdeling van de gelden van het Vlaams noodfonds, verstuurde het schepencollege een persbericht waarin werd aangekondigd dat de verenigingen hun activiteiten voor dit en volgend jaar niet zullen moeten bewijzen om hun subsidies te krijgen. De subsidies voor 2021 zullen ook vervroegd worden uitbetaald.

Bestemming
Voor de ondersteuning van de jeugd-, cultuur- en sportverenigingen en de armoedebestrijding kreeg de gemeente Maldegem 242.000 euro uit het Vlaams noodfonds. Voor de bestemming van dat geld volgde het schepencollege het voorstel van zijn dienst vrijetijd niet. Aanvankelijk werd aangekondigd dat er een reglement zou komen om die verdeling vast te leggen. Later besliste het schepencollege om de 242.000 euro te gebruiken bij duurzame investeringen in de vrijetijdssector. Die beslissing leidde tot een gezamenlijk protest van de adviesraden.

Overleg
Ter ondersteuning van de adviesraden en de verenigingen dienden CD&V en Groen tijdens de raadszitting van september een voorstel in om het schepencollege, in samenwerking met zijn dienst vrijetijd en in overleg met de adviesraden, een reglement te laten opmaken om de verdeling van het geld uit het noodfonds op te maken.

De meerderheid stemde dat voorstel weg maar stelde in de plaats een nieuwe regeling voor de uitbetaling van de subsidies van dit en volgend jaar voor. Er werd ook aangekondigd dat het schepencollege eerst overleg zal plegen met de adviesraden voordat het een beslissing neemt over de bestemming van het geld uit het Vlaams noodfonds.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten