Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Speelpleinwerking leuk maar toch anders

De kinderen die in juli en augustus naar de speelpleinwerking komen blijven altijd in dezelfde bubbel en hebben altijd dezelfde monitoren.

Vorige week ging ook op de Zandakkers de speelwerking van start. Ook bij de speelpleinwerking moeten de coronamatregelen inzake hygiëne en bubbels gevolgd worden. In tegenstelling met vorige jaren moesten de kinderen dit jaar wel vooraf ingeschreven zijn.

“Komt er toch een kind dat niet ingeschreven is, dan sturen wij dat niet naar huis: wij maken administratief alles in orde en het kind kan meespelen in een van de bubbels”, klonk het bij de monitoren.

De eerste week kwamen er dagelijks ongeveer 100 kinderen naar de speelpleinwerking. Die werden volgens leeftijd in 3 bubbels ingedeeld. De kinderen blijven de ganse speelpleinwerking in dezelfde bubbel en behouden dezelfde monitoren. Om de werking vlot te laten verlopen zijn er een twintigtal monitoren.

Als je de kinderen ziet opgaan in hun spel zou je niet zeggen dat de speelpleinwerking anders is dan de vorige jaren. Volgens de monitoren is de speelpleinwerking minstens zo leuk als vorig jaar maar is ze toch anders. De kinderen kunnen niet meer zoals vroeger gewoon door elkaar lopen en zelf kiezen aan welke spelen ze willen deelnemen. Er zullen ook activiteiten zijn die door de crisis niet meer kunnen doorgaan.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten