Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

[ Speciale editie ] Welke maatregelen nam Maldegem tegen Coronavirus?


[ !! UPDATE !! ]
vanaf woensdag 18 maart om 12 uur zijn er strengere maatregelen van kracht in ons land : burgers moeten thuisblijven en alle niet-essentiële winkels moeten dicht.


Naast de maatregelen die de federale en regionale regeringen tegen het coronavirus namen heeft de gemeente Maldegem zelf ook nog een aantal maatregelen getroffen.

Wie vragen heeft over het coronavirus kan terecht op het nummer 050 72 89 37 en op www.maldegem.be/coronavirus-bescherming-nieuws-en-vragen.
Daar vindt men ook alle informatie over en maatregelen tegen het virus.

De cafetaria van het LDC Oud St. Jozef werd tot 13 april gesloten. Ook alle activiteiten die in het LDC worden georganiseerd worden tot die datum opgeschort.

Restaurants, cafés en feestzalen moeten tot 3 april sluiten. Afhaalmaaltijden, broodjeszaken, pizzeria en thuisbezorgen van maaltijden mag nog wel.

Ook de maandagmarkt mocht doorgaan. De maandagmarkten van 23 en 30 maart gaan niet door.

De winkels, behalve zij die voeding verkopen en apothekers, moeten tijdens het weekend sluiten. 

BOODSCHAPPENDIENST
Voor senioren en mensen die tot een risicogroep behoren werd de “Gratis Boodschappendienst Broodnodig” opgestart. Mensen die op die dienstverlening aanspraak kunnen maken, kunnen via het gratis nummer 0800 965 24 hun boodschappen doorgeven. Die boodschappen worden dan gedaan bij de Maldegemse winkelier die door de beller werd opgegeven.

Alle gemeentelijke speelpleinen (grote en kleine) en het skatepark werden gesloten.

OP AFSPRAAK
Tot 3 april zijn de gemeentelijke diensten (gemeentehuis, OCMW en technische diensten) niet vrijelijk meer toegankelijk.

Voor dringende zaken kan er tijdens de diensturen een afspraak worden gemaakt op het nummer 050 72 89 30 of via info@maldegem.be.

Sedert dinsdag 17 maart werd ook het containerpark gesloten. De wekelijkse ophaling van het huisvuil blijft wel doorgaan.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten