Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Shop en Go zonder parkeerkaart

Op de plaats waar dit verkeersbord staat mag men 30 minuten staan zonder de parkeerschijf te leggen.

Na de invoering van de fietsstraten in Maldegem pakt de gemeente nu ook uit met een regeling waardoor het voor automobilisten die in onze gemeente gaan winkelen mogelijk is om hun auto een halfuur op een plaats te parkeren zonder dat zij hun parkeerschijf moeten leggen.

Er zijn al veel mensen die, toen zij even kort in een winkel moesten binnen zijn, een boete kregen omdat zij hun parkeerschijf niet of verkeerd hadden gelegd. De gemeente biedt automobilisten nu de mogelijkheid om aan die boete te ontsnappen.

Sedert begin deze maand heeft de gemeente in Maldegem op 14 plaatsen in de omgeving van handelszaken parkeerplaatsen voorzien waar men zijn auto kan parkeren zonder zijn parkeerschijf te moeten leggen. Die parkeerplaatsen zijn te herkennen aan het bordje “Shop & Go”. Op een dergelijke parkeerplaats mag men maximum 30 minuten staan.

Signaal
In die parkeerplaatsen is een sensor geplaatst die het bedrijf dat de blauwe zone controleert verwittigt dat er op een bepaalde “Shop & Go” parkeerplaats een voertuig langer dan 30 minuten geparkeerd staat. Het is dan aan dat bedrijf om het nodige te doen om de parkeerovertreding vast te stellen.

Na 3 maanden wordt de nieuwe regeling geëvalueerd en wordt er over het al dan niet verderzetten van de regeling beslist.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten