Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Schepen Glenn Longeville excuseert zich voor coronaboete

Schepen Glenn Longeville (Open VLD) houdt aan de trouwdag van een bevriend koppel een nare smaak over. Toen hij ’s avonds de vergeten gemeentelijke geschenken naar het pas getrouwde koppel bracht en er inging op het verzoek om iets mee te drinken kwam er een patrouille van de PZ Maldegem ter plaatse die vaststelde dat een van de coronamaatregelen (de regel van 4) werd overtreden. Naast de PV voor schepen Longeville werden nog 7 corona PV’ s uitgeschreven.

Omdat in Adegem verschillende opgeklopte verhalen over het coronagebeuren de ronde deden wou scheen Longeville zelf uitleggen wat er precies is gebeurd. “Op 6 november trad een bevriend koppel van mij in het huwelijk. Met toestemming van schepen van Burgerlijke Stand Rudy de Smet (N-VA) heb ik het huwelijk in het gemeentehuis voltrokken. Na de ceremonie bleek dat de bruid en bruidegom hun geschenken vergeten waren op het gemeentehuis.

Ik liet het koppel weten dat ik de geschenken ‘s avonds na mijn werk naar huis ging brengen. Bij mijn aankomst daar waren, naast het kersverse koppel, ook nog de mama en de papa van de bruid en twee getuigen aanwezig. Dus naast het gezin man-vrouw nog vier mensen, in totaal zes personen. Die mensen zaten buiten aan een lange tafel coronaproof op ongeveer 2m van elkaar.

Toen ik aankwam met de vergeten geschenken kreeg ik iets aangeboden om te drinken. Kort nadien kwam er een interventieploeg van de politie. Die constateerde dat er te veel personen aanwezig waren. Door mijn aanwezigheid hebben zowel de aanwezige personen als ikzelf een coronaboete van 250 euro gekregen. Na het correct optreden van de politie ben ik dan ook direct naar huis gegaan.

Ik heb een fout gemaakt en ik wil me daarvoor excuseren. Het is zeker niet mijn bedoeling om de regels te overtreden. De boete is ondertussen al betaald”, legde schepen Longeville uit.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten