Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Radio Saturnus verplaatst verjaardagsweekend naar volgend jaar

Rudy Van Hilversum, tijdens een van zijn druk beluisterde sportnamiddagen op Radio Saturnus.

Toen de vrije radio’s nog in de illegaliteit zaten was Radio Saturnus, die uitzond vanuit Maldegem, een van de populairdere vrije radio’s uit de regio. Hij bood verschillende programma’s aan, waardoor de radio een groot publiek aansprak.

Toen de vrije radio’s in de legaliteit werden opgenomen werden de opgelegde verplichtingen echter zo zwaar dat verschillende vrije radio’s, waaronder ook Saturnus, afhaakten.

Op 22 juni zou het 40 jaar geleden zijn dat Maldegems vrije radio van start ging. Rudy Van Hilversum, Tom Van Katwijk en John Westland, drie dj’s die het wel en wee van Radio Saturnus hebben meegemaakt, vonden dat die verjaardag niet onopgemerkt mocht voorbijgaan.

“Wij namen contact op met de andere medewerkers van Radio Saturnus en iedereen was bereid om in juni mee te werken aan een verjaardagsweekend.

Wij konden ook rekenen op de medewerking van de gemeente. Die stelde een lokaal in het gemeentehuis ter beschikking om tijdens het verjaardagsweekend uit te zenden en wij mochten met de brandweer voor dat weekend ook een antenne op de toren van het gemeentehuis plaatsen”, vertelde Rudy.

Er was ook al contact opgenomen met VHMC en ook die waren bereid om aan het weekend mee te werken. Naast de radio- uitzendingen zou de Saturnus drive-in show met muziek uit de tachtiger en negentiger jaren de blikvanger van het weekend worden.

Coronacrisis
Toen brak echter in China het coronavirus uit en midden maart lag ook hier alles stil. Alle evenementen werden voor onbepaalde tijd opgeschort. Omdat ze nu al zeker zijn dat zij in juni hun verjaardagsweekend niet zullen mogen organiseren, hebben de dj’s beslist om het verjaardagsweekend naar juni 2021 te verplaatsen.

Om volgend jaar opnieuw een zendvergunning te kunnen krijgen hebben de dj’s de vergunning voor dit jaar al opgezegd.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten