Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Politie krijgt aanspreekpunt in het gemeentehuis

Het gemeentehuis wordt het enige gemeentelijk aanspreekpunt voor de bevolking.

De komende jaren wil Maldegem zijn gemeentelijke diensten herschikken. De politie krijgt een aanspreekpunt in het gemeentehuis en alle diensten waarmee de bevolking in contact komt zullen in het gemeentehuis komen. Zowel huis Wallyn als het Sint-Annakasteel krijgen een nieuwe bestemming. Alles moet over twee jaar klaar zijn.

Doordat het OCMW-beleid samengevoegd is met het gemeentebeleid wordt ook het personeel van de beide besturen samengevoegd. Het gemeentebestuur maakt van deze gelegenheid gebruik om de aangekondigde herschikking van de gemeentelijke diensten op de rails te zetten.

Aanspreekpunt
“Wij hebben er altijd voor gepleit om in het centrum van de gemeente een aanspreekpunt van de politie te hebben. Wij willen dit jaar dat aanspreekpunt in het gemeentehuis realiseren. Wij willen ook voorkomen dat de mensen in de toekomst nog altijd naar verschillende plaatsen moeten gaan als zij iets met de gemeente moeten regelen. Daarom zullen wij alle diensten waarmee de bevolking in contact komt onderbrengen in het gemeentehuis. In huis Wallyn zal de rest van de administratie komen. De bureaus van de schepenen en mijn eigen diensten krijgen een nieuw onderkomen in het Sint Anna Kasteel”, schetste burgemeester Bart Van Hulle de herschikking van de gemeentelijke diensten.

Liften
De herschikking van de administratieve diensten zal een paar jaar in beslag nemen. Zowel in het gemeentehuis als in huis Wallyn en het Sint-Annakasteel zullen er ingrijpende aanpassingswerken moeten gebeuren. De grootste werken zullen in huis Wallyn en het Sint-Annakasteel gebeuren. In beide gebouwen moet er naast, de aanpassing van de lokalen, ook nog een lift worden geïnstalleerd.

Te koop
Door de herschikking van het personeel heeft de gemeente geen toekomst meer voor het administratiecentrum van het OCMW in de Lazarusbron. De gemeente had het gebouw te huur aangeboden aan het Zorgbedrijf Meetjesland, maar dat Bedrijf behoudt zijn administratieve hoofdzetel in Evergem. Het schepencollege heeft daarop beslist om het gebouw in de Lazarusbron te koop te stellen.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten