Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Parochie steun en toeverlaat in coronatijden

Een delegatie van de parochieploeg overhandigde de 515 FFP2-maskers en 300 schorten aan de directie en het personeel van het WZC Warmhof.

Het is niet omdat er wegens het coronavirus tijdelijk, op enkele uitzonderingen na, geen erediensten meer mogen gehouden worden in de kerken dat de Kerk en de parochies geen oog hebben voor de zware gevolgen van de coronacrisis.

De parochieploeg van de Heilige Drie-eenheid in Maldegem heeft in samenwerking met de Sint-Vincentiusvereniging al verschillende steunacties opgezet.

De woonzorgcentra en de vzw De Vierklaver konden op financiële steun rekenen voor de aankoop van medisch materiaal en beschermingskledij.

Er werd ook een hulplijn opgestart voor mensen die nood hebben aan een luisterend oor. Het geeft de mensen meer vertrouwen als ze bij een gesprek met een hulplijn weten met wie zij spreken.

Er werd financiële steun voorzien voor de scholen om aankopen te doen van didactisch materiaal voor kinderen uit gezinnen die zwaar getroffen worden door de crisis.

Op haar actie “mondmasker handmade with Love” kreeg de parochieploeg bijzonder veel positieve reacties en medewerking.

De voorlopig laatste actie in de rij was dinsdagnamiddag de schenking van 515 FFP2-maskers n 300 schorten aan het WZC Warmhof.

Materiaal waarover men in het WZC Warmhof zeer tevreden en dankbaar is.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten