Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Oppositie steigerde na interview van burgemeester in Vrij Maldegem

Oppositielid Valerie Taeldeman had het verkeerd voor toen zij aankondigde dat er opnieuw politieke verslaggeving in Vrij Maldegem mocht komen.

De gemeente heeft eind vorig jaar van Vrij Maldegem officieel zijn gemeentelijk informatieblad gemaakt. De gemeente heeft daarvoor een akkoord gesloten met de familie van Hoestenberghe, uitgever van het Vrij Maldegem. Maldegem is niet de eerste gemeente die een eigen wekelijks informatiekanaal naar zijn bevolking heeft. Dat idee is overgenomen van Knokke met de Tam-Tam.

Neutraal
In de overeenkomst staat dat het Vrij Maldegem neutraal moet zijn. Er mogen geen politiek getinte artikels meer in het weekblad verschijnen. Daardoor werd de politieke verslaggeving van het Vrij Maldegem voor het grootste deel monddood gemaakt. Daarnaast kunnen ook inwoners van Maldegem niet meer met hun kritische opmerkingen in Vrij Maldegem terecht. Alle teksten moeten eerst de zegen krijgen van de gemeente.

Burgemeester Bart Van Hulle begreep dat hij met de beslissing over de neutraliteit bij veel mensen kwaad bloed gezet had. “Ikzelf word ook door deze neutraliteit getroffen. Onze foto’s horen niet meer thuis in het weekblad en ik ben ook mijn informatiekanaal kwijt”, liet de burgemeester weten.

Verrassing
De eerste maanden van 2021 passeerden zonder een interview met de burgemeester in het Vrij Maldegem. Groot was dan ook de verrassing bij de oppositiepartijen toen er deze maand wél een uitgebreid gesprek met de burgemeester in het Vrij Maldegem verscheen.

Oppositieraadslid Valerie Taeldeman liet meteen weten dat er opnieuw politieke verslaggeving in het Vrij Maldegem kon komen. Net als Stefaan Standaert (Groen) en Timothy De Groot (Vlaams Belang) was zij van oordeel dat de burgemeester met dat interview de neutraliteit van het Vrij Maldegem geschonden had.

Geen politiek statement
Het CD&V-oppositielid hoopte dan ook dat haar eigen fractie en de andere partijen de gelegenheid zouden krijgen om met een uitgebreid gesprek in het Vrij Maldegem te komen.

Volgens burgemeester Van Hulle heeft hij met zijn interview niets verkeerds gedaan: “Dat gesprek was geen politiek statement. Als burgemeester heb ik de plicht om de bevolking te informeren over de richting waarin wij met onze gemeente willen gaan”, liet de burgemeester weten. “Voor politiek getinte artikels is er geen plaats meer in het Vrij Maldegem”.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten