Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Opnieuw werken aan fietspad in de Aalterbaan

Begin juni werden de beide fietspaden lang de Aalterbaan wegens werken voor het verkeer afgesloten. Het duurde niet lang of het fietspad richting Knesselare werd opnieuw voor het verkeer opengesteld.

Vanaf dinsdag 18 augustus wordt langs de Aalterbaan het fietspad richting Knesselare afgesloten. In opdracht van het Agentschap wegen en Verkeer (AWV) krijgt het fietspad een laag asfalt op zijn huidige bedding. Die werken waren aanvankelijk voorzien in de weken voor het bouwverlof.

Op 4 augustus kondigde het AWV aan dat vanaf 8 juni langs de Aalterbaan (N44), tussen het kruispunt Rys en de grens met Knesselare de fietspaden in beide richtingen met een nieuwe laag asfalt zouden uitgerust worden. De aannemer zou gelijktijdig aan de beide fietspaden werken. Het was de bedoeling dat de werken net voor het bouwverlof werden afgerond. Voor de fietsers werd in beide richtingen een omleiding voorzien.

Bij het begin van de werken werden beide fietspaden voor het verkeer afgesloten en verliep het autoverkeer op de Aalterbaan in beide richtingen over een rijstrook om de werken vlot en veilig te laten verlopen.

Het duurde echter niet lang voordat zowel de rijstrook voor de auto’s als het fietspad richting Knesselare opnieuw voor het verkeer opengesteld werden. Het fietspad van Knesselare naar Maldegem kreeg wel zijn laag asfalt. Over de reden waarom de werken aan het fietspad richting Knesselare niet werden uitgevoerd werd toen geen informatie verstrekt.

Maandag liet het Maldegems gemeentebestuur in een persbericht weten dat er vanaf dinsdag 18 augustus werken zullen uitgevoerd worden aan he fietspad langs de Aalterbaan, richting Knesselare.

De fietsers komende van Maldegem zullen afgeleid worden via de Krommewege, het dubbele fietspad langs de N44, de Kleitkalseide, de Thijskensstraat en de Torredreef. De werken zullen vermoedelijk tot eind augustus duren.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten