Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Operatie “Oriental Response” in het Meetjesland

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 maart organiseert het 11de bataljon van de Genie uit Burcht zijn operatie Oriental Response in het Meetjesland. Tijdens die operatie worden naast militairen en rollend materieel ook helikopters en een C 130 ingezet. Een deel van de operatie speelt zich af in onze gemeente.

Op dinsdag 17 maart zijn de militairen in de voormiddag actief op het terrein aan Den Hoogen Pad. Daarom is het secretariaat van Den Hoogen Pad dinsdagvoormiddag gesloten.

Op woensdag 18 maart komen de militairen met hun materieel naar het industrieterrein. Op de terreinen in de Ringbaan zullen er graafwerken worden uitgevoerd.

Op de slotdag (vrijdag 20 maart) zijn militairen met hun voertuigen en met explosievenhonden te gast op de markt in Maldegem.

Kijken of deelnemen
Iedereen kan de operatie volgen als publiek of als deelnemer. Het ministerie van Landsverdediging zoekt 500 mensen die als figurant aan de operatie willen deelnemen.

Op dinsdag 10 maart is er om 19 uur in Den Hoogen Pad een informatieavond over de operatie Oriental Response. Op die avond wordt uitgelegd wat er tijdens de operatie allemaal staat te gebeuren. Wie als figurant aan de operatie wil deelnemen kan op die infoavond zijn naam opgeven.

Wie op de infoavond niet kan aanwezig zijn maar toch als figurant wil deelnemen kan vanaf 11 maart zijn naam opgeven via www.operatieorientalresponse.be.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten