Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Ook tijdens coronacrisis brengt bakker Lieven brood aan huis

De coronacrisis is voor bakker Lieven van bakkerij Lieven Swankaert-Van Poucke geen reden om zijn broodronde te stoppen.

Het coronavirus heeft ons leven ingrijpend veranderd. Op advies van de Nationale Veiligheidsraad hebben onze regeringen een aantal regels opgelegd die onze vrijheid beperken.

Het verbieden van in- en outdoor evenementen en het sluiten van winkels en horecazaken heeft ervoor gezorgd dat ook het sociaal leven is stilgevallen.

Ook in onze bewegingsvrijheid zijn wij beperkt: wij worden geacht om zoveel mogelijk binnen te blijven. Winkelen mag nog en ook essentiële verplaatsingen zijn toegestaan.

Voor Lieven Swankaert van bakkerij Swanckaert-Van Poucke uit de Waleweg in Adegem, is zijn dagelijkse broodronde een essentiële verplaatsing. Toch heeft de coronacrisis ook invloed op zijn broodronde.

“Het zijn vooral de mensen op leeftijd die hun brood en gebak aan huis laten brengen. Zolang mijn gezondheid het toelaat en er geen verbod komt van hogerhand zal ik mijn broodronde verder doen.

Er is wel een duidelijk verschil tussen mijn broodronde van voor de coronacrisis en nu: net als iedereen ben ook ik verplicht om bij het bestellen van het brood de sociale afstand te bewaren tegenover mijn klanten. Dat betekent dat ik het brood niet meer persoonlijk mag afgeven en de mensen mij ook niet meer persoonlijk mogen betalen. Ik leg het bestelde brood op een plaats en op die plaats legt de klant het geld.

De mensen zijn door de vele waarschuwingen terecht voorzichtig geworden. Er zijn mensen die in deze periode zo weinig als mogelijk contact willen hebben met andere mensen. Anderen zijn dan met het bewaren van de nodige afstand nog wel te vinden voor een sociale babbel. Het coronavirus is natuurlijk het grootste gespreksonderwerp.

Na veertien dagen wordt het toch al duidelijk dat de maatregelen op sommige mensen begint te wegen. Wij moeten er ons wel van bewust zijn dat wij enkel een kans maken om het virus de baas te worden als wij ons aan de maatregelen houden”, legde bakker Lieven uit.  Zijn goed humeur heeft hij er zeker nog niet bij verloren.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten