Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Onthaastingsplaats wordt locatie voor nieuw ontmoetingscentrum

Niet de plaats waar nu de Sint Vincentiuskring staat, maar wel het perceel grond in de nabijheid van de Berken wordt de nieuwe locatie voor het nieuwe Kleits ontmoetingscentrum.

Aan de saga van de erfpacht die de kerkfabriek (nog) niet aan de gemeente mocht geven is sneller dan verwacht een verrassend einde gekomen: de gemeente laat haar plannen om een nieuw ontmoetingscentrum te bouwen op de plaats waar nu de Sint Vincentiuskring staat definitief varen.

Door de tussenkomst van het bisdom Gent kon de erfpacht die tussen de kerkraad van Kleit en de gemeente was onderhandeld geen doorgang vinden. De jaarlijkse symbolische euro als erfpacht was voor het bisdom de struikelsteen.

Nieuwe locatie
Enkele weken terug liet burgemeester Bart Van Hulle al verstaan dat het geduld van het schepencollege niet eindeloos was en dat hij niet veel meer verwachtte van nieuwe onderhandelingen met de kerkraad. Het schepencollege heeft deze week de knoop doorgehakt.

Enkele weken terug kondigden wij de aankoop aan door de gemeente van een perceel grond in het centrum van Kleit. Dat zou oorspronkelijk ingericht worden als onthaastingsplaats voor de Kleitenaars, maar echt concrete plannen waren er toen nog niet.

Het schepencollege heeft nu echter beslist dat het Kleits ontmoetingscentrum op die locatie komt. Van zodra het voorontwerp klaar is zal de Kleitse bevolking inzage krijgen in het ontwerp. Het is de bedoeling dat het nieuwe ontmoetingscentrum er dit jaar al staat.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten