Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Olga en Adelijn hand in hand in het diamant

Ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum werden Olga Tierentijn en haar echtgenoot Adelijn Blomme samen met hun familie door schepen Nicole Maenhout in het Maldegemse gemeentehuis ontvangen.

Ook in coronatijden zijn er gebeurtenissen die niet ongemerkt mogen voorbijgaan. Dat was ook de overtuiging van Olga Tierentijn en haar echtgenoot Adelijn Blomme. In juli waren zij 60 jaar getrouwd en dat hebben zij samen met hun familie in Gasthof St. Marie gevierd. Zij werden ook door schepen Nicole Maenhout in het gemeentehuis ontvangen.

Olga zag in 1938 het levenslicht. Zij doorliep de lagere meisjesschool in Adegem en volgde daarna Snit en Naad en de sociale school. In Spermalie Brugge schaafde zij haar kookkunsten bij en er bleef ook nog tijd over om bloemen te leren schikken. Het grootste deel van haar beroepsloopbaan was Olga de nanny.

Adelijn werd in 1932 geboren. In de jongensschool in Adegem volgde hij het lager onderwijs. Daarna ging hij naar de vakschool en volgde ook nog bijscholing; Na zijn opleiding begon hij te werken als verantwoordelijke van de verzendingen bij Blanckaert-Willems (meubels) in Eeklo.

Omdat ze beiden in de jeugdbeweging waren kenden Olga en Adelijn elkaar al op zeer jonge leeftijd. Zij hebben nog mooie herinneringen aan de grote Rerum Novarum optochten.

Het was op een van de vormingsdagen van KAJ en VKAJ in Gent dat bij Olga en Adelijn De vonken oversprongen. Op 14 juli 1960 trouwden zij voor de wet in het Adegemse gemeentehuis en op20 juli was er het kerkelijk huwelijk. Zij kregen 2 kinderen.

Toen Adelijn 29 jaar bij zijn baas werkte ging de leiding van het bedrijf over in de handen van de jeugd. Dat was voor Adelijn het moment om op te stappen. Samen met Olga werd hij de volgende 13 jaar conciërge van de Gilde in Maldegem.

Omdat zij beiden sociaal geëngageerd waren, wisten zij hoe ze met verenigingen moesten samenwerken en zo kende de Gilde in hun periode een grote bloei.

Toen het moment was aangebroken om het iets rustiger aan te doen keerden Adelijn en Olga terug naar Adegem maar zij bleven sociaal geëngageerd. Adelijn was gedurende jaren voorzitter van OKRA Adegem. Sport en quizzen volgt hij op tv en hij zorgt er ook voor dat hun tuin in de Canadezenlaan er altijd piekfijn bijligt.

Olga heeft nog altijd haar passie voor het bloemschikken maar gaat ook regelmatig op bezoek bij mensen die een beetje teruggetrokken leven.

Samen genieten ze van de mooie dagen die het leven hen schenkt en volgen zij het leven en werk van hun kinderen en kleinkinderen.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten