Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Nieuwe riolering in Zandakkers, Verbranden Bos en Kallestraat

Maandag start Aquafin in Maldegem met de aanleg van een nieuw rioleringsstelsel in de Zandakkers. Daarna komen een deel van de Kallestraat en de Verbranden Bos aan de beurt.

Het is de bedoeling dat tegen 2027 het grootste deel van de Maldegemse bevolking aangesloten is op het gescheiden rioleringsnet. Daarom moeten er nog in verschillende straten werken worden uitgevoerd. De gemeente heeft, in het kader van zijn Strategisch Plan Afvalwater Maldegem (SPAM), zijn straten in verschillende kleine SPAM dossiers ingedeeld.

Vanaf maandag 18 oktober wordt werk gemaakt van het SPAM dossier met daarin de Zandakkers, twee delen van de Kallestraat en de Verbranden Bos. De Weide zat aanvankelijk ook in dat dossier maar dat luik is er na conflicten tussen de gemeente en eigenaars uitgehaald.

Fasen
De werken worden in verschillende fasen uitgevoerd. In de eerste fase wordt er in de Zandakkers gewerkt. De werken starten daar aan de Buitenschoolse kinderopvang.

Tijdens de werken is er in de Zandakkers enkel plaatselijk verkeer toegelaten. Het kruispunt van de Zandakkers met de Ringbaan aan het André Trensonstadion is opnieuw open voor het verkeer.

Tijdens de SPAM werken komt er ook een nieuw wegdek in de straten. Uit de plannen van de Verbranden Bos kan worden opgemaakt dat er naast het nieuwe rioleringsnet en het nieuwe wegdek ook een dubbel fietspad komt. Als in de Kallestraat werken worden uitgevoerd komt er een fietssuggestiestrook, zoals in de rest van die straat.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten