Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Niemand kende jonge vader die verongelukte in Temse

Een auto-ongeval in Temse zorgt ervoor dat de 23jarige Azem Glogov zijn eerste zoontje waar hij zo naar verlangde nooit zal zien. Bij het ongeval verloor naast Azem ook zijn passagier, de 20-jarige Sucria Ajriz, het leven.

Azem Glogov (met Servische roots) die met zijn gezin in Maldegem woont leefde al enige tijd op een wolk. Zijn echtgenote was hoogzwanger en na 4 dochters zou binnenkort de eerste zoon in het gezin worden geboren. Voor een Roma-gezin is de eerstgeboren zoon zeer belangrijk.

Feestje
Niet alleen het gezin verheugde zich op de komst van de eerste zoon: ook de ganse Roma-gemeenschap waarvan het gezin deel uitmaakt, keek uit naar die geboorte. Azem zou na de geboorte van zijn eerste zoon een feestje organiseren. Omdat hij voor het organiseren van dat feestje best wat hulp kon gebruiken had hij vorige week donderdag in Antwerpen afgesproken met enkele vrienden en vriendinnen.

Ongeval
Na de gezellige avond vertrok Azem terug naar zijn gezin in Maldegem. Omdat Sucria Ajriz (met Sloveense roots), een van de aanwezigen op de bijeenkomst, over geen eigen vervoer beschikte, bood Azem haar aan om haar thuis af te zetten. Op de E17 ter hoogte van Temse-Velle ging het mis: om een nog ongekende reden reed Azem met zijn auto in op een vrachtwagen die voor hem reed. De chauffeur van de Nederlandse vrachtwagen dacht aanvankelijk dat hij een klapband had. Het is pas toen hij uit zijn vrachtwagen stapte dat hij de ernst van de situatie zag. Voor Azem en Sucria kon geen hulp meer baten.

Onbekend
Volgens Imer Kajtazi, woordvoerder van de Roma-gemeenschap en de familie van Azem, is de verslagenheid bij de Roma-gemeenschap groot. In Maldegem wordt daarentegen koel gereageerd op het dodelijk ongeval: behalve bij de officiële diensten die wegens de wet op de bescherming van de privacy geen informatie mogen geven zijn Azem Glogov en zijn gezin bij de Maldegemnaren onbekend.

De Roma-gemeenschap zal als een familie afscheid nemen van Azem. Het lichaam van Sucria wordt naar haar thuisland gerepatrieerd.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten