Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Mondmaskers verplicht in Eeklo en Lievegem

Het stadsbestuur van Eeklo en het gemeentebestuur van Lievegem hebben los van elkaar beslist om mondmaskers te verplichten voor de bezoekers aan hun wekelijkse markten. In Maldegem is het mondmasker op de maandagmarkt (nog) niet verplicht.

Doordat het coronavirus opnieuw meer slachtoffers maakt, zullen er op het minioverleg van zondagvoormiddag of de bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad aanstaande donderdag geen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen komen. Mogelijks komt er zelfs een verstrakking van sommige maatregelen.

Na Deinze en Leuven hebben nu ook Eeklo en Lievegem een maatregel genomen om te voorkomen dat er nog meer besmettingen in hun stad of gemeente komen: Eeklo en Lievegem hebben beslist dat iedere bezoeker aan hun markt een mondmasker moet dragen.

Dat er op het dragen van het mondmasker wordt gecontroleerd, was donderdag al te zien in Eeklo. Omdat het de eerste dag was, werden de mensen die geen mondmasker droegen op de verplichting gewezen en kregen zij er een.

Aan de reacties in andere steden en gemeenten te horen zullen er nog besturen het voorbeeld van Eeklo en Lievegem volgen.

“Wij houden ons aan de regels die door de Nationale Veiligheidsraad zijn opgelegd. Bij ons wordt het dragen van een mondmasker op de maandagmarkt aangeraden maar niet verplicht”, liet burgemeester Bart Van Hulle (Open VLD) weten.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten