Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Militairen sprongen even bij in WZC Warmhof

Om het Warmhof uit de nood te helpen hebben vorige week enkele militairen enkele dagen meegewerkt in het WZC.

Het coronavirus houdt het WZC nog altijd in zijn greep: het aantal besmette bewoners is ondertussen al opgelopen tot 53 en daarvan wonen er 36 op de afdeling Rood.

Over de ganse coronaperiode werden er al 31 personeelsleden van het WZC besmet. Een deel van die personeelsleden zijn ondertussen al opnieuw Coronavrij en zijn weer aan het werk.

Externe hulp
Vorige week liet directeur Piet Van Wambeke nog weten dat de dienst in het WZC nog kon verzekerd worden door mensen uit de thuiszorg tijdelijk over te plaatsen naar het WZC. Mocht de toestand nog slechter worden, dan zou er externe hulp gevraagd worden.

Die externe hulp is er gekomen: gedurende een viertal dagen hebben enkele militairen meegewerkt in het Warmhof. Daarna kon het WZC opnieuw over voldoende eigen personeel beschikken om de verzorging te verzekeren.

Cijfers
Maldegem behoort momenteel in onze regio tot de categorie van gemeenten met het hoogst aantal besmette personen.

Volgens burgemeester Bart Van Hulle is dat toe te schrijven aan de toestand in het Warmhof:

“Naast de besmetting van bewoners en personeelsleden zijn er ook nog familieleden van die personeelsleden die met het virus besmet werden. Mochten wij dat aantal besmettingen buiten beschouwing laten, dan behoren wij tot de betere leerlingen van de klas”, legde de burgemeester uit.

Hij blijft ervan overtuigd dat ons aan de regels houden de enige manier is om voorlopig het hoofd te bieden aan het virus.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten