Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Maldegem heeft nu ook zijn buurderij

Met het knippen van het lint werd de Maldegemse afdeling van de Buurderij officieel geopend.

Omdat steeds meer mensen de afstand tussen de producten die ze aankopen en de producent daarvan willen verkleinen gaat de belangstelling bij de bevolking voor de “korte keten” steeds in stijgende lijn.  Om de producenten van lokale producten dichter bij de consumenten te brengen is het project “Buurderij” ontstaan.

Bij de Buurderij kan je wekelijks tot zondagavond je bestelling van lokale producten en artisanale bereidingen bestellen en betalen via www.boerenenburen.be. Die producten kunnen dan op een afgesproken datum en op een vaste plaats worden opgehaald.

Opening
De Buurderij is nog zeer jong maar heeft toch al een twintigtal vestigingen in Vlaanderen. Enkele weken terug werd de start van de Maldegemse afdeling aangekondigd. 

Dat er bij ons zowel bij de jongeren als de ouderen interesse is voor de korte keten, bleek uit de belangstelling voor de Buurderij Maldegem.

Bij wijze van kennismaking kwam een aantal producenten van groenten, fruit, zuivelproducten en artisanale bereiding zich afgelopen dinsdagavond aan ons voorstellen op het terrein van de Maricolen (ingang via Brielstraat). Tijdens de opening van de Buurderij Maldegem kon er worden geproefd van een aantal lokale producten.

Eenvoudig
De belangstelling voor de Buurderij Maldegem lag hoger dan verwacht. Terwijl de bezoekers konden genieten van een drankje en een hapje werd hen uitgelegd hoe eenvoudig het is om samen te weken met de Buurderij. 

Wie wil samenwerken met de Buurderij Maldegem maakt via www.boerenenburen.be een account aan als “buur” en wordt aangesloten. Eens aangesloten kan je wekelijks tot de zondagavond via de site www.boerenenburen.be je bestelling plaatsen en betalen. De dinsdagavond kunnen de bestellingen tussen 17 en 19 uur worden afgehaald op de ontmoetingsplaats van de Buurderij Maldegem, op de parking van de Maricolen in de Brielstraat.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten