Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Maldegem bouwt nieuwe jeugdsite in de Katsweg

Op het perceel grond dat de gemeente Maldegem in de Katsweg van het gemeenschapsonderwijs koopt zal geen cultuur hot-spot komen maar een nieuwe jeugdsite. Voordat de plannen voor de site worden gemaakt komt er een uitgebreide overlegronde.

Het gonsde de laatste weken van de geruchten dat de gemeente Maldegem in het kader van de overdracht van de GBS De Kruipuit aan het gemeenschapsonderwijs, in de Katsweg in Maldegem een deel van de achterliggende gronden van de Mevr. Courtmanscampus zou kopen om daar de aangekondigde cultuur hot-spot in te planten. Toen daarover ook door de oppositie vragen werden gesteld in de gemeenteraadszitting van januari ging burgemeester Bart van Hulle (Open VLD) daar niet op in.                                 

Vorige week dinsdagmiddag riep het schepencollege de pers bijeen om aan te kondigen dat Maldegem in de Katsweg voor 1,8 miljoen euro 18.000m² grond van het gemeenschapsonderwijs heeft gekocht.                 

“Het was tijdens de gesprekken over de GBS De Kruipuit dat delegatieleden van het gemeenschapsonderwijs zich lieten ontvallen dat de achterliggende gronden van de Mevr. Courtmanscampus door de school weinig of niet gebruikt worden. 

Wij hebben tijdens de besprekingen over een bestuursakkoord afgesproken dat wij iets speciaals wilden doen voor de jeugd. Als het G O bereid was om die grond te verkopen, dan mochten wij die opportuniteit niet laten liggen. Op die 18.000m² kunnen wij een aantrekkelijke nieuwe jeugdsite optrekken”, legde burgemeester van Hulle uit.                       

Het is volgens schepen van Jeugd Glenn Longeville (Open VLD) de bedoeling dat de nieuwe site een ontmoetingsplaats wordt voor de jongeren van 6 jaar en ouder.

Er komt betere huisvesting voor de jeugdbewegingen van het centrum en er wordt ook een skatepark voorzien. Ook het jeugdhuis zal er een nieuwe stek krijgen. 

De grote evenementenhal, waarvoor Maldegem al jaren een geschikte locatie zoekt, zal volgens schepen Peter Van Hecke (Open VLD) ook daar komen. Ze zal zo gebouwd worden dat ze in compartimenten kan worden ingedeeld, waardoor ze geschikt zal zijn voor grote en kleine festiviteiten.  Het nieuwe terrein zal ook de thuisbasis worden voor de speelpleinwerking van het centrum.

Meer

Het schepencollege heeft al een idee hoe de jeugdsite er uit zou kunnen zien, maar wil, voordat ze het ontwerp voor de site laat maken, eerst een uitgebreide overlegronde organiseren. 

De bouw van de nieuwe jeugdsite betekent volgens schepen Marleen Van den Bussche (De Merlaan) niet dat de kleuters en jongeren tot 6 jaar van het centrum en de jeugd uit de andere leefkernen vergeten worden. 

De speelweide achter het Sint-Annapark zal de speelweide voor de kleuters en de kinderen tot 6 jaar blijven en zal beter worden uitgebouwd. 

Met de jeugd uit de andere leefkernen zal volgens schepen Van den Bussche overleg worden gepleegd om na te gaan of er op termijn ook voor hen iets kan worden gedaan.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten