Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Laatste geldautomaat verdween uit Adegem

Aan het gebouw in Adegem Dorp herinnert niets er nog aan dat daar ooit een KBC-kantoor met een geldautomaat was.

Wie in Adegem buiten de kantooruren geld van zijn rekening wil halen moet daarvoor buiten zijn eigen dorp gaan. Sinds 4 september is ook de laatste geldautomaat die nog in Adegem stond verdwenen. De twee financiële instellingen die nog in Adegem Dorp gevestigd zijn beschikken niet over een geldautomaat. Adegem zet door het verdwijnen van de laatste geldautomaat opnieuw een stapje achteruit.

Wie vorige week vrijdag en zaterdag geld wou afhalen bij de KBC-geldautomaat in Adegem Dorp wist niet wat hem overkwam: hij stond voor een gesloten deur. Men moest al goed bovenaan de deur van het bureau kijken om te kunnen lezen dat je vanaf vrijdag 4 september kon geholpen worden in de Nieuwstraat in Maldegem. Begin deze week werd alles al aan en uit het kantoor weggehaald.

Er was een tijd dat alle banken een filiaal hadden in Adegem. De Post was de eerste die Adegem in de steek liet. Die sloot namelijk zijn bijkantoor in de Staatsbaan en vond het niet de moeite om in een dorp met meer dan 5000 inwoners een postpunt te openen.

Ondertussen leerden de banken ons dat wij via de geldautomaat geld van onze rekening konden halen. Onze facturen konden wij ook van achter onze computer betalen. Zo moeten wij niet meer wachten aan het loket.

Dit alles heeft ertoe geleid dat de banken eerst minder volk nodig hadden in hun filiaal in Adegem. In een volgende fase werden de meeste filialen gesloten. De banken hebben er ondertussen ook voor gezorgd dat wij nu meer kosten dan vroeger moeten betalen om onze rekeningen te beheren.

Het verdwijnen van de laatste geldautomaat in Adegem is een slechte zaak voor de minder mobiele mensen die buiten de kantooruren nog geld van hun rekening nodig hebben. Een probleem waar ze bij de banken zeker niet van wakker liggen.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten