Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Kleuters blij terug naar school

Bij de VBS De Papaver voelden de kleuters zich onmiddellijk terug thuis bij juf Heidi De Deyne.

Nadat de directies en leerkrachten de afgelopen weken door de beslissingen van de nationale Veiligheidsraad en van minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) verschillende scenario’s voor de doorstart van hun verschillende klassen hadden moeten opmaken was het eerst aan de leerlingen van het 1ste, 2de en 6de leerjaarjaar om aan de doorstart te beginnen.

Afgelopen dinsdag was het dan aan de kleuters om terug naar school te gaan. Aan de schoolpoorten waren niets dan gelukkige gezichten te zien: iedereen was blij dat de kleuters eindelijk terug naar hun juf mochten.

“Voor onze kleuterklassen hebben wij drie ingangen voorzien. In het belang van de veiligheid van de kleuters hebben wij de ingang aan de achterkant van de school (de schuifdeur) meer afgeschermd. De kleuters vonden het zelfs niet erg dat zij al aan de schoolpoort afscheid moesten nemen van hun mama of papa”, vertelde Annelies Lammertyn, directeur van de VBS de Papaver.

Dat de kleuters het fijn vonden om terug met hun vriendjes te kunnen spelen en met hun juf te praten zagen wij tijdens ons bezoek aan de kleuterklas van juffrouw Heidi.

“Na een paar minuten zag je aan de kleuters niet meer dat ze twee maanden lang niet meer naar school waren geweest. Het zijn de praktische veranderingen, zoals het regelmatig wassen van de handjes en de ganse dag (ook tijdens de speeltijd en ’s middags) die ze een beetje raar vinden. Voor de rest genieten ze ervan om weer samen te zijn”, merkte juffrouw Heidi op.

Vrijdag was het dan aan de leerlingen van het 3de, 4de en 5de leerjaar om de draad weer op te nemen. Voor de leerlingen van het 5de leerjaar waren de veranderingen het grootst. De zaal D’ Havé is nu tijdelijk hun klaslokaal.

De directie en de leerkrachten evalueren dit weekend de eerste klasdag waarop alle leerlingen aanwezig waren. Ingrijpende wijzingen aan het scenario worden er niet verwacht.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten