Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Katholieke scholen deelden kleurkaarten met burgemeester niet uit

Deze kleurkaart was voor het katholiek onderwijs in onze gemeente te politiek getint om uit te delen.

Omdat er dit jaar geen grote ontmoetingen met de Sint mochten zijn besloot VHMC om in samenwerking met de gemeente het sinterklaasfeest in onze gemeente toch wat extra kleur te geven. Zij organiseerden een kleuropdracht voor de kleuters en de leerlingen tot het 3de leerjaar.

Voor de kleuters was er een kaart met daarop de Sint in de stoomboot. Voor de leerlingen van het 1ste tot het 3de leerjaar was er een kleurkaart met de afbeelding van de Sint en de burgemeester. Op de keerzijde konden de kinderen een boodschap schrijven.

Politiek neutraal
Aan alle scholen werd een voorraad van de beide kaarten afgegeven om uit te delen aan de kinderen. Bij de scholen van het gemeenschapsonderwijs werden de beide soorten kaarten uitgedeeld. Alle katholieke scholen besloten echter om enkel de kleurkaarten met de stoomboot aan de kleuters uit te delen en terug in te zamelen.

“Namens alle katholieke scholen in onze gemeente heb ik zowel VHMC als de gemeente laten weten dat wij de kleurkaarten een mooi initiatief vonden maar dat wij, omdat wij politiek neutraal moeten blijven, de kleurkaarten waarop naast de Sint ook de burgemeester staat niet zouden uitdelen aan de leerlingen”, legde directeur Karim Hermie van De Ark (Zwarte Zusterslaan) uit.

Bij VHMC betreurt men volgens voorzitter Dimitri Hoozee de beslissing van de katholieke scholen. Zij hebben in laatste instantie andere kanalen moeten aanspreken om zoveel als mogelijk kinderen te kunnen bereiken.

De Sint trok zich van de kleurkaartenaffaire niets aan, hij deelde dit weekend gewoon cadeautjes uit aan de kinderen…

Deel dit artikel via :

1 reactie op “Katholieke scholen deelden kleurkaarten met burgemeester niet uit

  1. Piet+Blomme
    6 december 2020 om 08:43

    Volkomen akkoord met de beslissing van de Maldegemse katholieke scholen!

    Piet Blomme
    voorzitter schoolraad VBS De Papaver Adegem