Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Joke Vandemaele is de nieuwe directeur van de Kleiheuvel

In Kleit begint Joke Vandemaele aan een nieuwe loopbaan.

Het lijstje met de scholen die bij het begin van het nieuw schooljaar een nieuwe directeur kregen wordt steeds langer. Naast de leerlingen van De Ark Maldegem, Strobrugge en Vossenhol en de leerlingen van de VBS De Parel in Donk was het ook aan de leerkrachten en leerlingen van de VBS De Kleiheuvel in Kleit even wennen aan de komst van een nieuwe directeur.

Voor Joke Vandemaele uit Dentergem begon het nieuwe schooljaar met een nieuwe uitdaging. Nadat ze 28 jaar iedere schooldag van Dentergem naar de Sint Jozefschool in Roeselare reed, is nu Kleit iedere schooldag haar bestemming. In de VBS De Kleiheuvel werd ze aangesteld als nieuwe directeur.

“Ik ben 28 jaar geleden als kleuteronderwijzeres begonnen. Via bijscholingen ben ik doorgegroeid naar het basisonderwijs. Na 18 jaar voor de klassieke klassen te hebben gestaan werd ik er de volgende 10 jaar zorgcoördinator en beleidsondersteuner. Het is in die periode dat mijn ambitie om directeur te worden is ontstaan en blijven groeien.

Toen ik de vacature zag van directeur voor De Kleiheuvel, een school met 220 leerlingen, heb ik her en der informatie over de school ingewonnen. Ik vond een school waar inspanningen gedaan waren om zich voor te bereiden op de toekomst en waar het ontwikkelen van de talenten van de leerlingen op de eerste plaats komt. Ik was dan ook tevreden dat ik de plaats kreeg toegewezen”, vertelde mevr. Vandemaele.

Teamwork
Directeur Vandemaele maakt nu al enkele weken regelmatig de verplaatsing tussen Dentergem en Kleit en ze voelt zich al goed thuis in haar nieuwe school.

“Bouwen aan de toekomst van een school is teamwork. Daarom zijn een goede verstandhouding en samenwerking met de leerkrachten en de ouders van de leerlingen zeer belangrijk. Naast de leerkrachten heb ik ook al contact gehad met ouders van leerlingen en een aantal mensen die onze school genegen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat wij allemaal het beste met de school voor hebben en dat we bereid zijn om daarvoor de krachten te bundelen”, klonk het bij de enthousiaste directeur.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten