Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Jeugdbewegingen mogen op kamp

Samen met de rest van de leiding van de Maldegemse Gidsen heeft hoofdleidster Bo Van Durme het draaiboek uitgewerkt voor het kamp dat begin juli doorgaat.

Sinds enkele dagen weten de jeugdbewegingen dat hun kampen toch kunnen doorgaan. Net nu de meeste leden van de leiding aan het blokken zijn voor hun examens moest ook nog aan het draaiboek voor het kamp worden gewerkt.

“Wij trekken dit jaar met al onze leden naar de Warande in Kortrijk. Die bestemming ligt al twee jaar vast. Van zodra wij de zekerheid hadden over het kamp hebben een avond de boeken aan de kant gelegd om ons over het draaiboek voor het kamp te buigen. Wij konden ook terugvallen op informatie van de Vlaamse Scoutsleiding.

Ons draaiboek is klaar en het werd zowel door de leden als hun ouders goed onthaald. Een aantal vaste punten in het kampprogramma moeten wij wegens de coronamaatregelen aanpassen of schrappen”, vertelde hoofdleidster Van Durme.

De coronacrisis heeft uiteraard ook haar impact op de werking van de jeugdbewegingen. “Wij hebben een aantal activiteiten niet kunnen organiseren, waardoor wij verwachte inkomsten moeten missen. Dat mag er echter niet voor zorgen dat onze leden niet op kamp kunnen gaan.

Aan de ouders wordt gevraagd om af te spreken om de kinderen zelf naar de kampplaats te brengen en om ook zelf handgel en mondmaskers mee te brengen.

Wij zijn de mensen dankbaar die een bedrag op de rekening van onze beweging storten. Wij kijken er naar uit om nog eens enkele dagen met onze leden te kunnen doorbrengen”, ging Bo verder.

Ervoor zorgen dat de leden zich tijdens het kamp na deze moeilijke periode kostelijk amuseren wordt voor de leiding de grote uitdaging.

Deel dit artikel via :

2 reacties op “Jeugdbewegingen mogen op kamp

  1. Christel
    31 mei 2020 om 12:34

    Naam is gidsen maldegem ipv chiro