Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Intermarché is nu echt weg – nu wachten op Albert Hein

Van het gebouw waar eens de Intermarché voor het mooie weer zorgde bleef vorige week enkel een hoop schroot over.

Sinds vorige week zijn ook de laatste tekenen langs de Staatsbaan weg die nog herinnerden aan de Intermarché, de handelszaak waar veel mensen hun inkopen gingen doen.

Vooral de eerste jaren was de Intermarché, die in 1990 zijn deuren opende, een bloeiende zaak. Het is pas nadat de eerste uitbaters door omstandigheden de zaak verlieten dat het bergaf ging met de winkel en dat uiteindelijk de deuren gesloten werden.

Nieuwe toekomst
Na de sluiting van de Intermarché heeft het gebouw een aantal jaren leeg gestaan. Er waren wel een paar kandidaat huurders, maar het kwam nooit tot een overeenkomst. Het was in 2017 dat Van Hyfte Projects het gebouw in Adegem heeft gekocht om het een nieuwe toekomst te geven.

Er hebben de afgelopen 3 jaar verschillende namen gecirculeerd van handelszaken die daar zouden komen, maar het bleek steeds om loze geruchten te gaan.

Vorig jaar zijn er dan onderhandelingen gekomen tussen Van Hyfte projects en de keten van Albert Hein. Die onderhandelingen waren vorig jaar afgerond en Albert Hein vroeg een vergunning aan om zich in Adegem te mogen vestigen. De klacht die tegen een mogelijke komst van Albert Hein was ingediend is ondertussen ingetrokken.

Waar eens de Intermarché bloeide komt er een ruimer gebouw, waarin Albert Hein zijn klanten zal ontvangen.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten