Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

IML Verstraete versterkt zijn positie

Met een overname in Australië versterkt Verstraete IML zijn positie op de wereldmarkt, met name in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Er was een tijd dat het Maldegemse gemeentebestuur eraan twijfelde of het wel het perceel grond op het industrieterrein dat de firma Verstraete vroeg, aan het bedrijf zou verkopen.  Gelukkig voor Maldegem was er toen de overredingskracht van toenmalig schepen Remi De Jaeger (CD&V) en is de verkoop toen toch doorgegaan. Verstraete IML is ondertussen met zijn 600 werknemers de grootste werkgever in onze gemeente geworden.

Investeren
Het bedrijf dat nu al enkele jaren actief is in Maldegem, blijft investeren in zowel accommodatie, technologie als personeel.  De firma heeft zich opgewerkt tot een van de wereldspelers in haar branche. Om haar positie in de wereld te versterken startte de firma in 2018 een productie-unit op in Batavia, Ohio (USA). 

Ondertussen werd ook naar andere continenten gelonkt. Met de overname van Herrods in het Australische Melbourne kan Verstraete IML zijn greep op de markt in Australië, Azië en Nieuw-Zeeland versterken.

De firma blijft ook verder in haar afdeling in Maldegem investeren. Zij is nog altijd op zoek naar goede krachten. De firma staat zelf in voor de opleiding van haar personeel.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten