Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Iedereen moet naar Sijsele kunnen voor zijn spuitje

Als er geen kink in de kabel komt wordt midden maart in Sanapolis Sijsele gestart met de grote corona-vaccinatie. In Sanapolis worden de inwoners van Damme, Maldegem, Eeklo en Sint-Laureins voor hun coronaspuitje verwacht. De komende weken en maanden zullen alle inwoners die in aanmerking komen voor een vaccin hun uitnodiging in de bus krijgen.

Toen bekend raakte dat de vier gemeenten naar Sijsele moeten voor hun spuitjes, kwam er reactie van het Meetjeslandse senioren overlegcomité. Daar werd gevreesd dat ouderen die zelf over geen vervoer beschikken en/of die minder mobiel zijn de verplaatsing naar Sijsele niet zullen maken.

De vier gemeenten hebben beslist dat zij alles in het werk zullen stellen opdat iedereen die wil gevaccineerd worden naar Sanapolis kan. Wie niet op eigen krachten of met hulp van vrienden of familie naar Sijsele kan zal door de gemeente gratis gevoerd en naar huis worden gebracht.

De gemeenten hopen ook dat er zich veel vrijwilligers zullen melden om minder mobiele mensen te begeleiden naar hun spuitje in Sijsele.

Deel dit artikel via :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − vijf =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.