Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Het wordt een voetbalseizoen met veel onbekende factoren

Ook in de provinciale voetbalcompetitie wordt eind deze maand de competitie op gang gefloten. Drie van de ploegen uit onze gemeente (Adegem, Kleit en Maldegem) spelen in tweede provinciale, Excelsior Donk en VK Akkers Middelburg komen in vierde provinciale uit. 

KVK Adegem dat terugkomt uit eerste provinciale traint voorlopig, om zijn eigen terrein te sparen, op het terrein van Sijsele.

Het seizoen 2020-2021 wordt er een met veel onbekenden. De gemeente Maldegem heeft de vijf ploegen in de provinciale competitie laten doorlichten en wil eind dit jaar met enkele voorstellen naar buiten komen om de problemen bij de voetbalploegen aan te pakken. Het grote vraagteken in de competitie wordt de invloed van het coronavirus op onder meer de sport.

Nu al moeten de ploegen, om te mogen trainen en spelen, aan coronavoorwaarden voldoen die een negatieve invloed hebben op hun voorbereiding en inkomsten.  Mocht het ook in onze regio met het virus de verkeerde kant opgaan, dan kan de competitie worden stilgelegd.

Voor alle voetbalploegen in onze regio zal het financieel een zware dobber worden. De inkomsten zullen in vergelijking met vorig seizoen dalen, maar de vaste kosten van de ploegen blijven bestaan. 

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten