Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Het wordt een stille zomerkermis

Van 10 tot en met 14 juli zou boven Adegem de kermisvlag wapperen.  Door de coronacrisis wordt het dit jaar een stille zomerkermis.

Omdat er nog geen datum bekend is waarop er opnieuw evenementen mogen georganiseerd worden, heeft het Adegems feestcomité zijn plannen voor de zomerkermis opgeborgen.

“Wij hadden al een kader voor het programma van de zomerkermis toen het coronavirus roet in het eten kwam gooien. De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat er al tot 31 juni geen evenementen mogen georganiseerd worden.

Wat er vanaf 1 juli wel en nog niet mag zal later door de Nationale Veiligheidsraad worden bepaald. Zowel de kinder- als de seniorennamiddag hadden wij, door het verplicht afstand houden, al geschrapt. Zelfs als er vanaf 1 juli onder voorwaarden meer mogelijk is zal het voor ons, omdat wij die voorwaarden nog niet kennen, onmogelijk zijn om de rommelmarkt en de avondmarkt te organiseren.

Daarom hebben wij besloten om de voorbereiding van de zomerkermis te stoppen. Wij hopen dat er tegen oktober voldoende verbetering in de toestand is gekomen zodat wij ter gelegenheid van de winterkermis wel iets kunnen organiseren. Het zou jammer zijn moest Adegem een jaar beleven zonder kermis”, legde David Storm, voorzitter van het Adegems feestcomité, uit.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten