Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Het compostpaviljoen is nog altijd niet verplaatst

De verplaatsing van het compostpaviljoen in Adegem laat nog altijd op zich wachten.

Om de nieuwe ingang van de school te kunnen maken moet de VBS De Papaver wachten tot de gemeente het compostpaviljoen achter de school heeft verplaatst.

De school hoopte dat de nieuwe ingang er tegen het begin van het schooljaar 2019-2020 zou liggen, maar de verplaatsing van het paviljoen werd verdaagd.

Ook de nieuwe vooropgestelde datum werd niet gehaald. De aanleg van de nieuwe ingang van de school moet dus ook nog wachten.

Toen eerder dit jaar de Maldegemse gemeenteraad het licht op groen zette voor projectontwikkelaar Brody om de verkaveling tussen de N9 en Adegem Dorp te realiseren had de VBS De Papaver het er moeilijk mee dat er een in- en uitrit van de nieuwe verkaveling in de nabijheid van de tweede ingang van de school kwam te liggen.

NIEUWE INGANG
Omdat de poort van de huidige tweede ingang versleten is besloot de school om die ingang op te doeken en om veiligheidsredenen een nieuwe ingang te creëren aan de achterzijde van de school.

Om dat te kunnen doen moest echter het compostpaviljoen achter de school, dat de gemeente er op 10 juli 2014 opende, verplaatst worden. Daarover -en over de aanleg van een stukje voetpad- werd met de gemeente een akkoord bereikt.

De school had gehoopt dat zij haar nieuwe ingang tijdens de vakantie kon aanleggen, maar omdat het administratief dossier voor de verhuis van het compostpaviljoen niet in orde was moet de gemeente de verhuis uitstellen.

START WERKEN
Toen wij begin oktober contact opnamen met de projectontwikkelaar bevestigde die ons dat men in december aan de verkaveling zou beginnen. In een eerste fase zou een groot deel van de bomen op het terrein worden verwijderd. Tegen eind januari zou alles klaar moeten zijn om met de bouwwerken te beginnen. Dat betekent dat er vanaf december meer verkeer in de omgeving van de school komt.

Schepen van Openbare Werken Jason van Landschoot (Open VLD) bevestigde ons in die periode dat het dossier administratief in orde zou zijn tegen de gemeenteraadszitting van november en dat de werken en de verhuis onmiddellijk na de goedkeuring zouden uitgevoerd worden.

WACHTEN
In de gemeenteraadszittingen van november en december hebben wij over het Adegemse compostpaviljoen niets gehoord. Op het terrein van de verkaveling is het grootste deel van de bomen gerooid. Daar kan de grond nu bouwrijp worden gemaakt. Op de verhuis van het compostpaviljoen wordt het verder wachten.

Als de projectontwikkelaar begint met de bouwwerken zullen er regelmatig vrachtwagens voorbij de ingang van de school passeren. Voor de veiligheid van de kinderen is dat zeker geen goede zaak…

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten