Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Heleen Martens KRAK 2019 van Maldegem

Zowel Heleen zelf, mama Annick Van Boven, Papa Peter Martens als zus Charlotte Martens zien de verkiezing van Heleen tot KRAK van Maldegem als een waardering voor de manier waarop zij haar positieve energie overbrengt aan haar omgeving.

Ieder jaar organiseert de Krant van West Vlaanderen in december in alle steden en gemeenten waar ze verschijnt een KRAK-verkiezing. Om genomineerd te worden voor die verkiezing moeten de kandidaten zich, zonder daarom in de kijker te lopen, op een of andere manier inzetten voor de maatschappij.

Dit jaar werden voor de titel van KRAK van Maldegem John Maenhout, Piet Lammertyn, Heleen Martens, Pieter De Loof en Stephanie Bral genomineerd. Tot eind december mochten de mensen hun stem uitbrengen op een van de kandidaten.

Vorige week werd bekendgemaakt dat Heleen Marten de KRAK 2019 van Maldegem is. Zij kreeg 27% van de stemmen achter haar naam. Op de tweede plaats kwam Piet Lammertyn met 26% van de stemmen en Piet De Loof werd derde met 23% van de stemmen.

Heleen is 19 jaar, studeert aan het VIVES Torhout voor onderwijzeres secundair onderwijs (Godsdienst en Biologie).

Zij is een van de leidsters van de dans- en jeugdbeweging Katootje in Donk, is actief bij de Maldegemse speelpleinwerking, helpt bij de organisatie van de kampen van Kazou (CM) en JOMBA (kampen voor personen met een beperking).

Heleen is ook nog actief bij het Rode Kruis Maldegem en vindt ook nog de tijd om af en toe bij te springen in de frituur van mama Annick in de Westeindestraat.

Als ze afgestudeerd is hoopt zij, voor ze aan een loopbaan in het onderwijs begint, eerst nog enkele maanden stage te mogen lopen in een school in het buitenland. Naast les geven hoopt zij zich ook nog verdienstelijk te kunnen maken als brandweervrouw.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten