Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Gratis mondmaskers met venster

Gezinnen waarvan leden doof of slechthorend zijn kunnen bij de gemeente gratis mondmaskers met een plastiekvenster aanvragen. De gemeente heeft een aantal van die mondmaskers ter beschikking gesteld van de Maldegemse huisartsen en zorgcentra.

Nog voordat onze regering een voorraad mondmaskers kon bestellen kon het Maldegemse gemeentebestuur al aankondigen dat hetj voor iedere inwoner een aantal gratis mondmaskers had. Een gesprek met een mens met gehoorproblemen leerde burgemeester Bart Van Hulle dat mensen met gehoorproblemen vooral via liplezen kunnen zien wat mensen tegen hen zeggen. Door het dragen van een klassiek mondmaker is liplezen onmogelijk.

Een vraag waarom er geen mondmaskers waren met een venster in heeft het Maldegemse schepencollege aan het denken gezet. Na gesprekken met huisartsen en mensen uit de zorgsector heeft het schepencollege dan beslist om een voorraad mondmaskers met een venster in plastiek aan te kopen.

Een deel van die mondmaskers werd ter beschikking gesteld van de huisartsen en de zorginstellingen. Gezinnen waarvan een lid kampt met een gehoorprobleem kan voor de gezinsleden gratis een mondmasker met venster aanvragen. Dat moet de communicatie opnieuw vlotter laten verlopen.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten