Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Geen Veneco zonnepanelen voor Maldegem

Veneco voorziet reeds 71 gebouwen van gemeenten van zonnepanelen. Maldegem stapt niet mee in het nieuwe project van de intercommunale voor streekontwikkeling.

Eerder dit jaar stelde Veneco de gemeenten die bij de intercommunale zijn aangesloten voor om zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen te plaatsen. “Door die zonnepanelen zal de energiefactuur van de gemeenten dalen en zal er ook minder CO2-uitstoot zijn. Het uitgespaarde geld kunnen de gemeenten gebruiken om te investeren in andere milieuvriendelijke projecten”, klonk de argumentatie toen.

Eigen planning

De vertegenwoordigers van alle aangesloten gemeenten hadden belangstelling voor het nieuwe project. Vorige week vrijdag stelde Veneco in Aalter de concrete plannen van zijn nieuw project voor. Voor het einde van dit jaar zullen er al op 71 gebouwen die eigendom zijn van aangesloten gemeenten zonnepanelen worden geplaatst.

Op die voorstelling was Maldegem niet vertegenwoordigd en in de lijst van gebouwen waarop zonnepanelen komen stond geen enkel Maldegems gebouw. “Maldegem is zeker niet tegen groene stroom. Toen het WZC Warmhof werd gebouwd heeft de gemeente er onmiddellijk zonnepanelen op geplaatst. Die leveren nu een deel van de stroom die het WZC nodig heeft. Er zullen ook op nog andere gemeentelijke gebouwen zonnepanelen komen. Voor die plaatsing hebben wij een eigen planning”, verdedigde burgemeester Van Hulle de beslissing van het schepencollege.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten