Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Geen parkcross in 2021

Op 3 februari 2021 komt er in Maldegem geen herkansing van het wereldkampioenschap cyclocross. De gemeente en organisator Golazo hebben dat beslist.

Al jaren organiseert Maldegem de woensdag na het wereldkampioenschap veldrijden een herkansing in het St.-Annapark. Meestal zijn zowel bij de mannen als de vrouwen de wereldkampioenen aanwezig. Die herkansing lokt jaarlijks duizenden toeschouwers.

De herkansing begon onder de naam Parkcross maar is sedert vorig jaar de Ethias cross. Hoewel sinds de start van de tweede coronagolf de vrees bestond dat de parkcross in 2021 niet zou kunnen doorgaan, werden de voorbereidingen toch verder gezet.

Beslissing
Toen de nationale veiligheidsraad besliste dat de cyclocrosswedstrijden voor beroepsrenners nog wel mochten doorgaan, maar zonder publiek, moesten de organisatoren zelf beslissen of de cross volgend jaar kon doorgaan.

“De cyclocross in Maldegem laten doorgaan zou beteken dat wij die dag niet alleen het St.-Annapark, maar ook een ruim deel er rond voor het publiek zouden moeten afsluiten. Dat konden wij niet verantwoorden tegenover de bevolking.

Wij hebben samen met organisator Golazo nog uitgekeken naar een andere plaats om de cross te organiseren. We moesten echter niet alleen een terrein vinden om het parcours aan te leggen, wij moesten ook parkeerruimte kunnen voorzien voor de renners en hun begeleiders.

Er moesten bovendien ook voorzieningen getroffen worden om onder meer de pers zijn werk te kunnen laten doen. Omdat dit binnen die korte tijdsperiode niet meer te regelen is, hebben wij besloten om de editie 2021 van de kalender te halen. Wij zijn met Golazo wel overeengekomen om in 2022 de herkansing van het wereldkampioenschap te organiseren”, verduidelijkte burgemeester Bart Van Hulle de schrapping van de parkcross 2021.

Hoewel het geen rol heeft gepeeld bij het nemen van de beslissing, zorgt het schrappen van de parkcross er voor dat de gemeente in 2021 een kost minder heeft.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten