Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Geen lange files aan het recyclagepark

Sinds dinsdag kunnen wij terug met ons groenafval gratis terecht op het recyclagepark. Van filevorming aan de ingang van het recyclagepark is nooit sprake geweest.

Omdat door de coronacrisis veel mensen thuis zaten en nergens heen konden, hebben de meesten van die vrije tijd gebruik gemaakt om eens grote kuis te houden. Daardoor werd het op alle recyclageparken te druk en werd besloten om de recyclageparken tijdelijk te sluiten.

Keuze
Vanaf deze week mochten de intercommunales, steden en gemeenten hun recyclageparken opnieuw voor het publiek openstellen. Zij mochten zelf bepalen onder welke voorwaarden die openstelling zou gebeuren. Zij moesten er wel voor zorgen dat de coronamaatregelen gevolgd werden.

”Wij hebben met de burgemeesters uit de regio overleg gepleegd en samen besloten dat wij in eerste instantie enkel de afdeling groen op ons recyclagepark zouden openstellen voor het publiek” legde burgemeester Bart van Hulle uit.

Gedisciplineerd
Het blijkt een goede keuze geweest te zijn: noch in Maldegem, noch in de ons omringende gemeenten waren er vorige week lange files aan het recyclagepark. “De mensen die naar de Steenhouwerslaan kwamen, waren zeer gedisciplineerd. Zij volgden stipt de aanwijzingen van het personeel op. Er mochten slecht 5 auto’s tegelijk op het recyclagepark. Wie moest wachten moest in zijn voertuig blijven” vertelde schepen van milieu Rudi De Smet (N-VA).

Wijzigingen
De huidige regeling blijft volgens burgemeester Van Hulle nog tot 19 april van kracht. Dan zullen de nieuwe onderrichtingen van het kernkabinet gekend zijn en zullen de burgemeesters overleggen of de huidige regeling verder van kracht blijft of dat ook de andere afdelingen op het recyclagepark terug opengaan. De compostpaviljoenen in Maldegem en Adegem blijven voorlopig verder gesloten.

Deel dit artikel via :

Reacties gesloten